Curatare hota restaurant, tubulatura si ventilator

IGIENIZARE, Curatare hota restaurant, tubulatura si ventilator Brasov

 

Serviciile noastrePROGRAMARE

Curatare hota restaurant, tubulatura si ventilator

Bucatarii dumneavoastra satisfac cerintele culinare ale clientilor indiferent ca este vorba de hota clasica sau profesionala dotata cu sistem de limitare si stingere incendii cu tubulatura clasica din tabla zincata sau din inox, cu sectiune dreptunghilara sau circulara avand ventilator clasic sau profesional. Gatind se genereaza fum si aburi ce contin vapori de grasimi vegetale si animale. Pentru a nu dipersa acesti vapori nocivi in bucatarie si restaurant, se va porni sistemul de filtrare si aerisire format din hota, tubulatura si ventilator.

Acest sistem are rolul de a evacua aerul viciat si gaze de ardere. Vaporii de grasimi se condenseaza in sistem, cand atinge punctul de roua (aprox. 5.5 grade C), in zonele mai reci, transformandu-se in lichid. Acceleratia gravitationala face ca acest lichid sa se scurga in primul cot, in hota, in filtre si in final, in cel mai neplacut caz, in preparatele pregatite.

Datorita faptului ca nu se scurge tot lichidul si mai raman “lipite” pe tubulatura, depunandu-se strat peste strat se vor intari in timp. O alta parte se va regasi pe palele ventilatorului fiind aspirate de catre acesta in ventola. Din aceasta cauza in timp se va strange picatura cu picatura pana cand palele ventilatorului vor trece prin grasime gripandu-l sau reducandu-i turatia si debitul.

Necuratand sistemul apare riscul de autoaprindere al grasimilor, de scurgere a grasimilor pline de bacterii in preparate, aparitia mirosurilor neplacute si griparea ventilatorului, etc. Trebuie curatat si igienizat tot sistemul deoarece acestea se muta datorita fluxului de aer , iar cele vegetale se transforma in grasimi solide tip ceara, smoala. Grasimile animale raman sub forma lichida si devin fitil pentru cele vegetale sau pentru funinginea amestecata cu grasime.

 

Curatare, degresare ? De ce?

Serviciul specializat de curatare, igienizare si degresare a sistemului de evacuare a fumului si aererului nociv din bucataria dumneavoastra va fi efectuat in urmatoarele etape :

» Curatare hota – Hotele din bucatariile restaurantelor si cantinelor vor aduna reziduuri in zona din spatele filtrelor, reziduuri ce pot proveni din fum si din vapori de grasime iar aceste depuneri nu pot fi observate din exterior. Acestea devin un posibil focar de incendiu si de scurgeri de grasimi in mancarurile care se prepara sub hota.

» Curatare tubulatura – Daca nu sunt intretinute corect si curatate periodic, tubulaturile / conductele se pot transforma intr-o amenintare reala de incendiu pentru ca pe peretii lor se depune grasimea inflamabila absorbita de hote.

» Curatare ventilator – Grasimea se acumuleaza pe palele ventilatorului ingreunandu-le. Se micsoreaza debitul de aer si astfel capacitatea de evacuare a fumului din bucatarie este cu redus cu mult sub normele actuale. De asemenea se mareste riscul de gripare a ventilatorului.

Din experienta noastra, va recomandam degresarea hotei, curatarea filtrelor, curatarea palelor ventilatorului si a tubulaturii de evacuare, la un interval cuprins de 3 – 6 luni.

Pentru a realiza aceasta operatiune trebuie sa avem acces la apa calda. Utilizam detergenti profesionali si echipamente dedicate acestor operatiuni.

De regula, departamentele de sanatate, DSV, DSP sunt preocupate de salubritate, IGSU de riscul de incendiu, iar cei de la mediu, de emisiile de noxe si de fumul din conducte. Cele mai multe incendii provin din zona bucatariei si se raspandesc foarte rapid in tot sistemul de evacuare.

De ce curatare la un interval de 3-6 luni ?

Grasimile acumulate intr-un interval mai mic de 6 luni sunt grasimi vegetale si animale in stare lichida. Aceste grasimi se pot curata chimic, introducand in sistem detergenti speciali utilizati in acest scop si agrementati spre utilizare in industria alimentara. Se va cureata manual si mecanic doar acolo unde este necesar.

Grasimile acumulate in sistem, intr-un interval mai mare de 6 luni incep sa se intareasca si sa se inmulteasca. La un moment dat sa se formeze in tubulaturi bucati de grasime de tipul stalagtitelor si stalagmitelor. Aceste grasimi solide se curata DOAR manual, cu spaclul.

Din pacate, in majoritatea cazurilor, nu exista posibilitatea de a interveni manual in interiorul tubulaturilo, neexistand usi de vizitare, neputandu-se demonta tubulatura, fiind acoperita de tavane false. Daca stratul ese mai gros de 2 mm, robotii nu se pot folosi, iar utilizarea periilor otelite pentru curatarea cosurilor de fum nu dau rezultate pozitive de fiecare data.

Nu este necesar sa va veniti la noi. Ne deplasam noi la dumneavoastra, oriunde in Brasov sau in zonele limitrofe. Utilizam produse profesionale si echipamente performante, pentru a va oferii un serviciu exceptional.

Daca curatarea se va face la un interval mare de timp, grasimile formate in tubulaturi se pot elimina numai mecanic sau manual, la spaclul si ulterior chimic. Pentru aceasta operatie este nevoie sa se monteze usi de curatare sau sa se demonteze tubulatura. Timpul de executie se mareste semnificativ.

Ventilatoare hote

Si in ventilatoare se acumuleaza grasimi. Ventilatoarele ce nu au fost curatate de mai bine de 6 luni, incep sa aspire mai greu, palele ventilatorului diind ingreunate de grasime. In interior, de multe ori, gasim o masa vascoasa de consistenta mierei care incepe sa se intareasca / pietrifice. In acest caz, curatarea se va face manual, cu spaclul. Procesul de curatare se incheie cu o clatire cu jet de apa sub presiune pentru curatarea definitiva si igienizare.

Trimite un mesaj

3 + 8 =

Informatii de contact

KLOER TEAM SRL

CUI : 28150717

Nr. Reg. Com. : J08/361/2011

Cod CAEN : 8121Activitati generale de curatenie a cladirilor

Sediu social : Sat Prejmer, Comuna Prejmer, Str. CANALULUI, Nr. 947, Județ Braşov

Telefon : 0736.922.357
Email: comenzi@curatamtot.ro